Reklama
 
Blog | Victor Neckar

Podvod Globálního Oteplování.

Občané Chamonix ležíciho na úpatí Mont Blancu s hrůzou pozorovali místní ledodovec. Ledovec jménem Mer de Glace (Moře ledu) se rychle rozrůstal a začal pohlcovat jejich políčka, pastviny a usedlosti. O pomoc se obratili na biskupa z Ženevy. Biskup přijel do Chamonix, kde udělal mši a exorsismus. Ledovec přestal růst ale jenom na krátkou dobu. Biskup se musel několikrát vrátit a dělat další mše a exorsismy.

Toto je napsáno v tamější kronice z roku 1645. Boj místních občanů s Mer de Glace pokračoval dalších 200 let . Teprve když se svět vynořil z chladného objetí Malé doby ledové, ledovec přestal růst. Během Malé doby ledové, která začala ve 14 století, zima byla taková, že Vltava v Praze pravidelně zamrzala a na zamrzlé Temži v Londyně se na ledu pořádaly trhy. V severním Atlantiku bylo tolik ledu, že po něm eskymáci cestovali až do Skotska. Celá zeměkoule se ochladila natolik, že i v čínské provincii Jiangxi, slavné pěstováním velkých pomerančů, pomeranče přestali růst.

Na štěstí, Malá doba ledová skončila v 19. století a začalo se oteplovat. Vltava a Temže již nezamrzají, eskymáci nemohou cestovat po ledu do Skotska a v Jiangxi znovu rostou pomeranče. Žijeme v době dočasného globálního oteplování.

Toto se ale nelíbí Al Gorovi, OSN a ekokomsomolcům, kteří brojí proti globálnímu oteplovaní o které ženevský biskup tolik Boha prosil. Podle nich se za současným oteplovaním skrývá CO2. Ale prý pouze ten kysličník uhličitý, který je uměle vyroben v hospodářky pokročilých zemích a Kyotský protokol se stal jejich svatým grálem. Podle tohoto byrokratického nesmyslu, hospodářsky vyvinuté země si za vypouštění čistého CO2 do ovzduší, budou muset kupovat odpůstky. Naopak, největší hříšníci v zamořování žívotního prostředí, Čína, Indie a Rusko dostali požehnání a beztrestně mohou i dál hřešit, znesvěcovat a znečišťovat svět.

Enviromentální evagelisté straší najivnější občany rychle se blížícím koncem světa. I když celková hmoda ledu jak v Antarktidě tak v Grónsku za posledních 30 let zase roste, všechny ledovce prý brzo roztají a bude nová Velká potopa. Za vzor používají na rovníku ležící Klimanjaro, ze kterého za posledích 200 skoro zmizela sněhová čepice. Jeho menší sněhová pokrývka je ale následkem vykáceni stromů. K odlesnění v šírokém okolí této hory došlo v koloniální době v 19. století , což snížílo okolní vlhkost a na vrcholku hory již nepadá skoro žádný snih. Pobočka OSN, Mezivládní panel pro klimatické změny (Intergovernmental Panel on Climate Change-IPCC) udělal graf teploty, který vypadá jako hokejka. Pohledem na něj obyčejný pozemšťan průměrného intelektu dojde k závěru, že v případě, když bude mít štěstí a při Velké potopě se neutopí, naše planeta se stane pekelným kotlem ve kterém bude zaživa uvařen.

Jak je ale vidět ze spodního grafu i dnes je stále chladněji než bylo před tisíci lety. Koncem prvniho milenia bylo tak hezky teplo, že Vikingové pod vedením Erika Rudého (Eirik Raude) se usadili v Grónsku a žívili se zemědělstvím. Ostrov se dánsky jmenuje Grønland, anglicky Greenland, což znamená zelená zem. Tehdy nebyl celý pokrytý ledem jako je tomu dnes. Dlouhá teplá letní sezóna Vikingům také umožnila cestovat do Severní Ameriky. V Malé době ledové jejich farmy v Grónsku byly pohlceny ledovci a ani dnes by se tam zemědělstvím neuživili. Kde dříve byla zeleň, dnes je permafrost.

Teplé období ve středověku je však nepohodlnou pravdou pro Al Gora a OSN. Proto je Al Gorem a „vědci“ z IPCC, jak vidět ve výše uvedeném grafu, ignorováno. Toto teplé období ale nebylo vyjimkou. V době rozkvětu Římského imperia bylo také tepleji. I Bronzová doba před 3000 lety byla teplejší než dnes a přitom v ovzduší bylo méně CO2.

I ti nejvetší vědci a odbornici na skleníkový efekt tomuto fenoménu stále dostatečně nerozumí. H2O, respektivně pára, je hlavním skleníkovým plynem, absorbující až 90% tepelného záření. Ostatní skleníkové plyny, jako NO2, SO2, metan a CO2, dohromady maji jenom jednodesetinový vliv na oteplování. Je rozdil mezi kysličníkem uhličitým, který je součastí přirozeného atmosferickeho cyklu a zamořováním životniho prostředí, vypouštěním jedů do ovzduší jako je olovo nebo velké množstvi kysličníku siřičitého. Vliv slunce nebo Milankovičových cyklů na oteplování planety je současnými panikáři/alarmisty naprosto ignorován a země jako ve středověku se zase stala středem vesmiru.

Teplota Země se stále mění a ve vzdálené minulosti na severnim a jižnim pólu někdy nebyl ani led a jindy zase byl sníh i na rovníku. Naše planeta byla i velká sněhová koule. Ti co ve škole při vyučování v lavicích nespali ví, že i v Česku měli subtropické podnebí. I když sopky chrlily CO2 a dinosauři pšoukali metan, neoteplilo se, ale přišla další doba ledová. Později dobu ledovou ale nepřežili ani otužilí mamuti. Jenom s jistotou se dá řící to, že znovu přijde doba ledová a proto by jme měli být rádi za dočasné oteplování.

Proč tedy takový humbuk a panika? Nejen OSN ale i vlády vyspělých demokratických států v dočasném globálním oteplování vidí příležitost. Regulací CO2 nejen vzroste jejich moc ale bude jim umožněno i zvýšit daně a zavést další poplatky. Pod tíhou daní se již dnes občané prohýbají ale nikdo se nebude bouřit proti dalšímu daňovému růstu, neboť jde o “záchranu“ Matičky Země, jedná se o “spasení“ každého daňového poplatnika. Ve skutečnosti ale jde o podvod.

Reklama