Reklama
 
Blog | Victor Neckar

Hvězdné války v Brdech.

Když jsem tohle viděl minulý měsíc v novinách, tak jsem si myslel, že jde o další hollywoodský film, který se má točit v Česku. Přesněji, že George Lucas a jeho filmový štáb budou v Brdech filmovat pokračování nekonečné trilogie Hvězdných válek. Ale prý né.



V jiných novinách ale byla fotka ministra zahraničí, který s nějakým generálem České armády hledal v brdských hozdech vhodné místo pro americkou radarovou základnu. Skoro jako ze záhrobí se i objevil neúnavný šiřitel pravdy a lásky, Havel. V jednom dechu a bez kašlání prohlásil, že americká základna v Česku být musí. Celou debatu o základně, která ještě ani nezačala, nedemokraticky ukončil předseda vlády ze strany, která si říká občansko-demokratická, Topolánek. Prohlásil, že občanům žádné ano/ne referendum nepovolí a basta.



Když se vezme v úvahu, že Topolánek ješte neprišel na to jak se používá kondom, zajisté by s ním byla debata o EKV (the exoatmospheric kill vehicles), GBI (the ground-based interceptors) a XBR (X-band radar), na rozdil od jeho milenky, neplodná.

Podle stránek amerického velvyslanectví Topolánek o základnu přímo prosí.

Q: O co požádaly Spojené státy českou vládu?

A: Spojené státy přijaly českou nabídku na umístění zařízení protiraketové obrany a požádaly českou vládu o zahájení jednání. Česká vláda 19. ledna oznámila, že Spojené státy potvrdily svůj zájem o vybudování radarového zařízení v Brdech.



Velmi podivně se chová i kníratý kníže v roli ministra zahraničí. Místo aby jednal se světovými vůdci a diplomaty, tak uklidňuje vyděšené starosty z pobrdských vesnic, kteří mají ze základny strach. Jejich strach je oprávněný. Čast brdského prostoru bude veřejnosti nepřístupná, což bude mít pro jejich dědiny ekonomické následky. Hodně silný X-band radar bude v okolí rušit televizní signály a mistni nebudou moci ani sledovat oblibené pořady typu Velký Bratr. Nad instalací bude i uzavřený letecký prostor. Tento radar byl použiván ve vojenské kolonii USA, honosně se jmenující Republic of the Marshall Islands, kterou američaní po valce ukradli japoncům. Dnes tam mají vojenský prostor na testování raket. Jeden z ostrovu je neslavný Bikini, odkud američané odsunuli domorodce a při testování atomových pum , ostrov na věky radioaktivně zamořili.


Pan kníže jako švýcarský občan žijící v Rakousku, by měl něco o výhodách neutrality vědět. Během minulé Studené války neutralita pro Švýcarsko a Rakousko byla moc dobrá. Také, jak může být senátorem za stranu Zelených, když chce zamořit elektromagnetickýma vlnami lesní prostor, kde rostou nejlepši houby v Česku! Snad si myslí, že američtí generálové, když přijedou do Evropy na inspekci, se ubytují v jeho hotelu.

Přiblblá česká média vytrubují, že jde prevážně o obranu USA proti útoku ze Severni Koreje nebo Iránu. Severní Korej a Irán ale žádné mezikontinentalní rakety nemají. Korejské rakety Dongs neuletetí ani 500 kilometru a USA na své základné v Japonsku má proti nim nainstalovaný nový X-band radar a protiraketové střely. Z doby Studené války v Semaje na Aleutiananském ostrově nedaleko Kamčatky je další proptiraketová základna, která stačí na obranu nejen proti v budoucm vylepšeným severokorejským ale i ruským raketám. Zakladny v Turecku, na Kypru a Israeli zase snadno zvladnou velmi nepravděpodobný útok z Iránu na USA.




Dokonce nacionalistický prezident Tatíček Klaus, kterého miluje 70% občanů, je pro základnu a cizí vojska na územi republiky. Klaus dostal lekci od Bushe, jak se má chovat president malé bezvýznamné země, která je někde uprostřed Evropy. Bushův Bílý dům Klause dva roky úplné ignoroval a pak si ho spletli s prezidentem Slovenska. Bush s Klausem ani neztrácí čas a jedná sním pouze jeho zdiskreditovaný „sidekick“ Dick Cheney.


Škoda, že se Klaus nechová jako prezident suvereního státu. Misto aby co protihodnotu od američanů vyžadoval kus výsosného územi na americké půdě, nacházející se někde na půl cesty mezi Bostonem a San Diegem, tak ze sebe dělá kašpara brojicího proti globalnímu oteplování. Jistě, americká základna v Česku bude skoro výsosné území. Každá země, která má americké základny musí podepsat „Status of Forces Agreements“ což znamená, že američaní mají všechna práva a žadne povinosti. Když si někdo myslí, že ruští vojáci byli jako vši, američané jsou jako AIDS. Jak je jednou máte, nezbavíte se jich. Stačí se zeptat jihokorejců. Ti se chtějí zbavit američanů již desítku let a žádný úspěch nemají. Dnes musí desetitisíce korejských policistů hlídat a chranit americké instalace před vlasními protestujícími občany. Mít americkou základnu take nezaručuje svobodu. Kubánci mají obrovskou americkou vojenskou základnu Guantánamo i komunistický režim.

Tímto se Česká republika zařadila mezi další výtečníky a šampióny miru a svobody jako je Vietnam, Gruzínsko, Kyrgyzstán, Uzbekistán, Senegal, Ghana, Mali, Moroko, Tunisko, Alžírsko, Sierra Leon, Rumunsko a Bulharsko, kde také mají či brzo budou mít nové americké vojenské základny.

Podbrdšťané aby se ujistili, že již nežijí v totalitě, si udělali vlastní referendum. Proti základně se vyslovilo více než 98% občanu. V české demokracii papir s výsledkem referenda jim ale akorát poslouží, když si v brdském lese zaskočí na velkou.

Celou situaci nejlépe vystihl rozhořčený občan Miroslav Hrabačka z Trokavce, když prohlásil:

„V případě nějakého konfliktu budeme první, kdo bude vymazaný. Jestli páni Topolánek a spol. si to vychvalují, tak at si to postaví v Praze a chodí se k tomu opalovat. My jsme tu měli 20 let rakety a mířili na nás Americané. A teď na nás budou mířit Rusové a vypatlaní Bin Ládinové?“

Nejvhodnější místo by tedy pro americký radar byla Letenská pláň. Dokázat američanům svou lásku a věrnost. Dát radar přímo na podstavec co zůstal po soše Josefa Vissarionoviče Stalina. Záře radaru by byla v noci větší trhák než pulsujici obří ružové neónové srdce manželů Havlových.



Za to, že Česko přisluhuje fašistickým bushistům rozpoutat Druhou studenou válku, příští zimu by rusové měli vypnout ropovod Družbu a plynovod. Ať si tu novou studenou válku češi vychutnají.


Zůstavá však otázka, proč jsou čeští vůdci tak velcí „arse lickers!“

Reklama