Reklama
 
Blog | Victor Neckar

Discriminace.

Nemyslím si, že Češi jsou rasisté a xenofobové nebo, že více diskriminuji než ostatní středo-Evropané. Zaručeně ale česká společnost musí být tak vnímána politiky a elitní třídou. Kydyby tomu tak nebylo, nebylo by nutné za státní peníze točit filmy "Kolja" a "Horem Pádem."

Také by nebylo pro vládu nutné pořádat každý rok kampaň „Spolu proti rasismu,“ která představuje čechům úspěšné příslušníky etnických menšin žijících na území České republiky. Přitom ale produktivní češi nejen svou prací živí nepracujicí čechy a cikány ale žíví i své mocipány, kteří jim „nadávají“ rasistů.

Slovo discriminace pochází z latinského „discrimino“ což znamená rozdělovat nebo rozlišovat a samo o sobě to není nic špatného. Problém je, když jde o rozdělování nebo rozlišování za účelem znevyhodňování nebo zvýhodňování jistých skupin ve společnosti. Když jde o nerovnoprávné zacházení na základě fyziologických odlišností, politickeho a naboženského přesvědčeni nebo podle společenského postavení. A kdo nejvíce diskriminuje?

V Česku je diskriminováno více než 99% občanů neboť z deseti milionů jich jenom 281 může volit presidenta. Nadále existuje diskriminace nových politických stran a jejich voličů. Vyžadovat při volbách minimum 5% hlasů je skoro to samé jako zakazovat menší strany. Kdyby tato vysoká hranice neexistovala nebylo by dnes Česko bez vlády. Bylo by v parlamentu více stran a tím více variant na vytvoření vládní koalice. Další discriminace je zákaz neofašismu a neonacismu. Fašouny a nácky v Česku zavírají a tahají je před soud, zatím co komunisté nejen mohou volně šířit svoji zhoubnou ideologii ale sedí i v parlamentu. Dokonce při poslednich presidenstkých volbách, komouši měli rozhodující hlasy a do nepolitickeho úřadu presidenta naschvál zvolili toho nejhoršího politika. Ano, nejvíce diskriminují zákonodárci a špička společnosti. Kážou vodu a pijí víno.

Co se pokrytectví týče ani Havel není bez viny. Jako největší český humanista poslední doby a horlivý zastánce romské populace, měl být mužem činu a ne prázdných slov. Klaus alespoň občas pošle manželku Livii na cikánský ples. Když Havel ani se svou druhou manželkou neměl potomka tak mohl adoptovat osiřelé roma děcko. Byl by tak příkladem nejen pro čechy ale i celý svět. Dnes by Havlovic cikáně sedělo v lavici soukromého lycea, hned vedle dcerky Petry Buzkové a Klausovic vnoučat. Alespon život jednoho cikána by byl lepší.

Ani positivní diskriminace neni nic positivniho. V USA sice tomu říkají affirmative action, afirmativní akce, ale vždycky když je Dr.Condoleezza Rice v televizi, tak mě napadá zdali doopravdy je tak chytrá nebo ten doktorát dostala jenom proto, že je černoška. Ano, positivní diskriminace zpochybňuje skutečné úspěchy těch z minoritnich skupin, kteří si je doopravdy zaslouží. I v Česku ve VUMLu a školách SNB a StB udělovali honosné tituly. Positivní diskriminace i když jejím účelem je napravit křivdy minulosti, je stále jenom diskriminace. Anglie jako jedna z mála zemí, positivní diskriminaci zakazuje.

Co se positivní diskriminace týče, Česko má v tomto mnoholetou tradici. Nejen v dnešní postmoderní republice, positivně se diskriminovalo již v 1948. Za komunistů do středních a vysokých škol mohli chodit jenom děti proletariátu. Šlo také o nápravu chyb minulosti. Za První republiky do vyšších škol prevážně chodili děti buržoasie. Díky této komunistické afirmativní akci, Klaus z velmi komunistické rodiny byl již v sedmnácti na vysoké škole a Havel z rodiny boháčů, místo studií, nosil kulisářům svačiny. Dnes však můžeme pouze spekulovat jak by to bylo, kdyby v Česku nebylo této positivní diskriminace. Třeba Václav Havel by byl věhlasný ekonom a Václav Klaus by psal legrační jednoaktovky.

Reklama